Peesruptuur

Wanneer er tijdens het lichamelijk onderzoek en de echo een vermoeden of constatering van een (gedeeltelijke) peesruptuur (=scheur) van een van de schouderpezen is, wordt (afhankelijk van de ernst van de klachten) eerst in samenspraak met de huisarts bekeken of een fysiotherapeutische behandeling de juiste is. Een peesscheur moet namelijk soms worden beoordeeld door de orthopeed om te kijken of er verdere actie nodig is. 

Bij een peesscheur is het namelijk vaak zo dat er pijn en beperkingen aanwezig zijn. Soms kan er onvoldoende kracht geleverd worden om de arm adequaat op te tillen of in te zetten in de dagelijkse activiteiten. Vaak kan een scheur ‘conservatief’ behandelt worden, dat wil zeggen: met fysiotherapie en oefeningen aan de slag gaan om de schouder zo optimaal mogelijk fit te krijgen. 

Over het algemeen is het herstellen van een peesruptuur een langdurig traject, waarbij eerst relatieve rust nodig is om de schouder te laten herstellen. Vervolgens wordt er binnen de belastbaarheid en pijngrens opgebouwd in kracht en activiteiten.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van een ruptuur:
– Slijtage: naar mate men ouder wordt raakt de pees soms minder sterk.
– Een val of ’trauma’: bij een ongelukkige val of een moment waar veel kracht op de schouder komt te staan, kan een pees scheuren.
– Bij een breuk of arm uit de kom kan er een peescheur optreden.

Heeft u soortgelijke klachten? Loop er niet te lang mee rond, maar maak een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen doen. Wij kunnen u pijn verminderen of behandelen. Neem contact met ons op en maak een afspraak

Peesruptuur-Inklemming-van-een-pees-tussen-de-schouder-pees-en-spier-Zeeland-Goes

Maak een afspraak!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!