Slijmbeursontsteking knie

slijmbeursontsteking-knie-ontsteking-behandeling

Slijmbeursontsteking knie: wat is het?
Nagenoeg overal in het lichaam waar spieren, pezen en botten langs elkaar glijden, ligt een slijmbeurs tussen om te zorgen voor een soepel glijvlak. Bij een te grote wrijving of externe druk, kan er een probleem ontstaan in de slijmbeurs. Wanneer deze dan teveel geprikkelt raakt, gaat de slijmbeurs zich overmatig vullen met vocht en spreken we van een slijmbeursontsteking.
Rondom de knie liggen diverse slijmbeurzen, maar degene die het vaakst overbelast raakt is de zogeheten bursa prepatelaris, die bovenop de knieschijf ligt. Mensen die veel moeten hurken of op de knieën zitten, zijn eerder geneigd deze klachten te ontwikkelen. Zij krijgen eerder een slijmbeursontsteking knie.

Klachten
Boven op de knieschijf (aan de voorkant van de knie) kan een zichtbare en voelbare zwelling ontstaan. Deze kan rood zien en pijnlijk aanvoelen. Activiteiten zoals wandelen, fietsen en traplopen kunnen pijnlijk zijn. Vooral het doorbuigen van de knie voelt vervelend aan.

Behandeling
Slijmbeursontstekingen kunnen bij voldoende rust uit zichzelf herstellen, echter kan dit wel lang duren. Activiteiten waarbij geen pijn gevoeld wordt kunnen gewoon worden uitgevoerd, maar zorg voor voldoende rustmomenten tussendoor. Indien de klachten niet verbeteren, dan kan met de 
echo bepaald worden of er een actieve ontsteking is en of er eventueel meer aan de hand is rondom de knie. Uiteindelijk zal kunnen worden opgebouwd met gedoseerde oefentherapie

Heeft u soortgelijke klachten? Loop er niet te lang mee rond, maar maak een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen doen.

Maak een afspraak!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!