Jumpers Knee

Kniepees-ontsteking-Jumpers-Knee-pees-en-spier-Zeeland-behandeling-oefenen-therapie

Jumpers Knee: wat is het? 
Een Jumpers Knee wordt veroorzaakt door een ontsteking van de kniepees, net onder de knieschijf. Die pees wordt gevormd aan het einde van de Quadriceps Femoris spier. Bij te zware en herhaaldelijke belasting kan deze pees gaan irriteren en klachten geven. De term Jumpers Knee komt vanwege het feit dat de klacht relatief vaker voorkomt bij sporten waar veel bij wordt gesprongen.

Klachten
De locatie van de pijn is net onder de knieschijf. Dit is de plek waar de meeste krachten op komen te staan tijdens belasting.
Herkenbare symptomen zijn onder andere:
– pijn onder de knieschijf na of (in een later stadium) tijdens het sporten of belasten
– pijn onder de knieschijf in rust
– opstartstijfheid en pijn na een tijdje te hebben gezeten
– pijn bij traplopen
– pijn bij hurken, knielen of op de knieen zitten

Behandeling
De klachten worden eerst in kaart gebracht met behulp van echografie, zo kan er precies gekeken worden wat er aan de hand is. Zo kan er sprake zijn van een knie-peesontsteking (tendinitis), maar ook van een pees met verminderde kwaliteit en treksterkte (tendinose). In beide gevallen kan een behandeling met shockwave uitkomst bieden, dit helpt namelijk het herstelproces op gang te brengen. Vervolgens wordt de pees weer sterker gemaakt met behulp van oefentherapie. Daarnaast wordt gekeken naar factoren die meespelen in het ontstaan van de klachten, zodat deze waar mogelijk kunnen worden aangepast.

Heeft u soortgelijke klachten? Loop er niet te lang mee rond, maar maak een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen doen.

Maak een afspraak!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!