Runners Knee

Runners-knee-runners-knie-behandeling-therapie-pees-en-spier-zeeland-goes

Runners knee: wat is het?
Aan de buitenzijde van het bovenbeen loopt een sterk en stug peesblad, de tractus iliotibialis. Deze loopt van de heup tot over de knie naar het onderbeen. Juist bij de knie kan soms een teveel aan wrijving ontstaan als er sprake is van een overbelasting. Een overbelasting kan bijvoorbeeld opkomen als er te snel wordt opgebouwd bij hardlopen, of na veel intensieve (berg)wandelingen. Er wordt naast Runners Knee ook weleens gesproken van het Tractus Iliotibialis Frictie Syndroom.

Klachten
De klachten beginnen vaak met een zeurend gevoel aan de buitenkant van de knie, alleen na een inspanning. Daarbij kan ook pijn voorkomen bij traplopen (met name trap af) of bij het opstaan uit een stoel. Als er onvoldoende rust wordt genomen dan kunnen de klachten soms ook in rust optreden, er is dan mogelijk sprake van een ontstekingsbeeld. 

Behandeling
De klachten worden eerst in kaart gebracht met behulp van echografie, zo kan er precies gekeken worden wat er aan de hand is. Als er sprake is van een runners knee dan wordt allereerst rust geadviseerd. Dit geeft de knie de kans om te herstellen. Vervolgens wordt ook gekeken naar hoe de klachten ontstaan kunnen zijn (bv door verkeerde looptechniek, standafwijking of een disbalans in kracht). Met behulp van oefentherapie gaan we vervolgens gericht aan de slag om de klachten in het vervolg te voorkomen.
 

Heeft u soortgelijke klachten? Loop er niet te lang mee rond, maar maak een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen doen. Neem voor vragen over de behandeling contact met ons op.

Maak een afspraak!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!