Slijmbeursontsteking heup

Slijmbeursontsteking-heup-slijmbeurs-ontsteking-behandeling-Pees-en-Spier-Zeeland-Goes

Peesontsteking heup: wat is het?
Slijmbeurzen zit op diverse plekken in ons lichaam, in gebieden waar veel wrijving tussen botten en spieren of pezen plaatsvindt. Het zijn een soort vliezen gevuld met smeervocht, zodat de structuren soepel langs elkaar kunnen schuiven. Ook rondom de heup zijn er een aantal slijmbeurzen aanwezig. Bij te veel wrijving door overbelasting, of bij bijvoorbeeld een val op de zijkant van het been, kan de slijmbeurs ontstoken raken. Minder waarschijnlijk is een slijmbeursontsteking door bijvoorbeeld een misstap.
Vaak worden pijnklachten aan de zijkant van het bovenbeen toegeschreven aan een slijmbeursontsteking, maar dit blijkt lang niet altijd te kloppen. Vaker gaat het om een probleem met de peesaanhechtingen. Dan kan een peesontsteking heup optreden.

Klachten
De pijn concentreert zich meestal aan de zijkant van het bovenbeen, bij het uitsteeksel van het dijbeen. De pijn is vaak zeurend en drukkend aanwezig. Lopen verergert de klachten en springen of hardlopen gaat in het geheel niet. Liggen op de zij wekt ook al gauw de pijn op.

Behandeling
Met behulp van de echo kan eerst in kaart worden gebracht of er daadwerkelijk sprake is van een ontsteking in de slijmbeurs, of dat er toch niet sprake is van aangedane pezen. Bij een daadwerkelijke slijmbeursontsteking is het erg belangrijk dat er voldoende rust wordt genomen, zodat de slijmbeurs de tijd krijgt om te herstellen. Alle activiteiten die provoceren dienen te worden teruggedrongen tot een minimum. Eventueel kan er in samenspraak met de huisarts gekozen worden voor een ontstekingsremmende injectie of medicatie. Daarnaast kan ook shockwave therapie een ondersteuning bieden om de klachten versneld te doen terugdringen.

Heeft u soortgelijke klachten? Loop er niet te lang mee rond, maar maak een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen doen.

Maak een afspraak!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!