Achillespees pijn

Shin Splints: wat is het?
De achillespees is een gezamenlijke pees van de kuitspieren, aan de achterzijde van het onderbeen. Pijn aan de achillespees ontstaat vaak door een overbelasting. Wanneer de pees meer krachten te verwerken krijgt dan deze kan hebben, dan raakt de pees geirriteerd en verzwakt. Dit uit zich vaak eerst in lichte pijn en een stijf gevoel bij opstarten, een paar centimeter boven het hielbot. Wanneer je eenmaal weer wat in beweging bent zakt dit gevoel weer weg. Juist daardoor lopen veel mensen vaak te lang door met de klachten, immers: zolang ze maar in beweging zijn dan gaat het wel.Shin Splints is een veel voorkomende klacht.

Toch zal de pijn steeds erger en frequenter kunnen raken, als er geen aanpassing in de dagelijkse activiteiten of sport wordt gedaanDe achillespees raakt dan verdikt en is gevoelig als je er aan zit. Soms kan een schoen ook vervelend tegen de pees aanduwen. De pijn komt vaker opzetten, bijvoorbeeld tijdens het maken van een wandeling of bij het hardlopen. Zodoende wordt de belemmering steeds groter.

Het juist belangrijk om tijdig bij te sturen en te behandelen indien nodig, omdat de klachten dan ook weer eerder herstellen. Over het algemeen is het zo, dat hoe langer de klacht aanwezig is, hoe langer het duurt voordat de blessure weer herstelt.

Behandeling
De klachten zijn goed te behandelen met behulp van een combinatie van tijdelijk relatieve rust, shockwave en oefentherapie. Met behulp van de echo kunnen we goed in kaart brengen in welke fase de peesklacht zich bevindt, zodat we gericht aan de slag kunnen gaan. 

Heeft u soortgelijke klachten? Loop er niet te lang mee rond, maar maak een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen doen.

Shin Splints-oefentherapie-behandeling-pees-en-spier

Maak een afspraak!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!