Peesverkalking

Bij een peesverkalking gaat het om een afzetting van kalk in een pees, dit gebeurt met name vaak bij de pezen rondom de schouderkop. Wanneer een pees gedurende langere tijd wordt overbelast, dan zoekt het lichaam naar een manier op de pees sterker en meer weerbaard te maken. Hierdoor ontstaat de kalkafzetting als reactie.

Helaas heeft dit vaak jusit een averechts effect als de activiteiten niet veranderen: de kalkafzetting gaat als het ware in de weg zitten en veroorzaakt soms nog meer irritatie. Aan de hand van een echo met daarbij lichamelijk onderzoek, wordt gekeken of de verkalking ook daadwerkelijk de veroorzaker van de klachten is. Wanneer dat het geval is, dan wordt er met behulp van Gefocusseerde shockwave behandelt om de verkalking zachter te maken, zodat het lichaam deze naar verloop van tijd weer op kan nemen.

Heeft u soortgelijke klachten? Loop er niet te lang mee rond, maar maak een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen doen. Dit kun je doen via onderstaand formulier of door hier te klikken. Wij kunnen u helpen en uw klachten te behandelen.

Peesverkalking-Golferselleboog-behandeling-Pees-en-Spier-Zeeland-Goes

Maak een afspraak!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!