Peesontsteking hand en pols

Peesontsteking: wat is het?
In het gebied van de onderarm, pols en hand lopen vele pezen. Deze zorgen ervoor dat de vingers en hand kunnen buigen en strekken. De pezen zelf zijn vrij kwetsbaar en liggen dicht op elkaar. Veel van de buigpezen lopen samen door de zogenoemde carpale tunnel. Wanneer een of meerdere pezen ontstoken raakt, kan door zwelling ook een Carpaal Tunnel Syndroom ontstaan. Hierbij wordt er een zenuw afgekneld die door de carpale tunnel loopt, wat vervolgens weer pijn, tintelingen of krachtverlies in de hand kan veroorzaken.

Een peesontsteking zelf kan een zeurende of stekende pijn geven in het verloop van de pees, naast eventuele zwelling. De ontsteking wordt vaak veroorzaakt door herhalende bewegingen en/of overbelasting. Veelvuldig steunen op de pols kan ook de klachten tot gevolg hebben. De klachten kunnen hardnekkig aanwezig zijn.

Behandeling
De klachten hardnekkig aanwezig zijn, omdat het vaak moeilijk is de handen te ontzien in het dagelijks leven. Soms kan het zinvol zijn om tijdelijk een brace te gebruiken, die we op locatie kunnen aanmeten. Zodoende kunnen de hand en pols wat meer rust krijgen. In sommige gevallen kan ook shockwave een goede ondersteuning bieden om te komen tot herstel. Met gerichte oefeningen kunnen uiteindelijk de pezen worden aangesterkt.

Heeft u soortgelijke klachten? Loop er niet te lang mee rond, maar maak een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen doen.

Maak een afspraak!

Weten wat wij allemaal voor soorten behandelingen kunnen doen? Bekijk hier het overzicht of maak een afspraak!